Hidup Bersama

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 19 April 2013

Kenangan manis kenangan pahit..

Dah besawang dah diari elektronik aku ni. Lama dah tak mengarut kat sini. Sekejap je masa berlalu sekarang dah kat bulan april dah. Sepanjang bulan januari sampai mac ni macam-macam dah aku lalui.. Banyak suka duka yang sampai dah tak ingat dah pun..

Tapi yang paling tak boleh lupa, alahan pregnant ni. Sampai 2 kali kena admit ward sebab kekurangan air. Masa tu kritikal sangat teruknye. Start dari minggu ke 10 sampai la 4 bulan lebih.. Masuk  5 bulan slowly dia jadi ok, tp still kena waspada tak boleh silap sikit. Kalu dah start muntah sebab lapar tu siapla ko tanggung la akibatnye..

Tapi tu la kan, ujian untuk aku. Aku terima dengan hati yang redha.. Sangat-sangat bersyukur sebab dapat suami yang memahami dan sangat-sangat membantu aku.. Kalu orang lain aku tak tahula camne, ade gak yang lari dari umah.. 

Tapi sepanjang waktu tu, barulah aku tahu camne rasanye alahan pregnant ni.. Tak boleh itu, tak boleh ini.. Rase tu, rase ni.. Yang paling ketara sekali bau-bauan la, paling sensetif skali.. Bayangkanla mandian yang selalu guna dari dulu tu langsung tak boleh bau. Bile bau je otomatik sakit kepala tiba-tiba.. Kesian laki aku, asal lepas mandi je mesti kena marah, aku cakap busuk! Padahal kawan tu baru je lepas mandi. Sampaila kena tukar mandian lain.